banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Podrška Sajmu plodova Mediterana PDF Ispis E-mail

sajam stolacU  Stocu se,  9. i 10.10. 2015. održao osmi po redu Sajam plodova Mediterana, koji je na dva dana okupio 116 izlagača, iz čitave Bosne i Hercegovine, susjedne Republike Hrvatske i Crne Gore. Prvenstveni cilj sajma je  promovirati smokvu, šipak i maslinu i omogućiti ljudima koji to uzgajaju da budu dio priče u Stocu, te im osigurati mjesto kako bi mogli predstaviti sve ono što proizvode.  Osim te tri vrste voća  na sajmu su štandove imali i proizvođači, meda, smilja, eteričnih ulja, svih vrsta ljekovitog bilja, rukotvorina sa širokom ponudom proizvoda i plodova mediteranskog podneblja. Bilježeći rekordan broj posjetitelja ovogodišnji sajam je dobio i karakter međunarodnog događaja od velikog značaja za čitavu regiju, jer je u odnosu na prošlogodišnji broj izlagača veći za 40.

Više...
 
Aktivnosti u Konjicu u sklopu festivala hrane FOOD FEST 2015 PDF Ispis E-mail

foodfest2 2015U okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “Uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“, a u sklopu programa festivala hrane FOOD FEST Konjic 2015, REDAH je, u saradnji sa općinom Konjic, Savezom poljoprivrednih udruženja Konjic i organizacionim odborom festivala organizovao nekoliko događaja.

Prvog dana festivala, 7.10.2015. svečano su uručene nagrade najboljim proizvođačima i proizvođačicama maline sa područja općina Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

Više...
 
Proizvođači i učenici Srednje škole Konjic posjetili tvrtku HEKO d.o.o. PDF Ispis E-mail

altU okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “Uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“, 29.rujna 2015. godine REDAH je organizirao posjetu tvrtki HEKO d.o.o. Bugojno za proizvođače jagodičastog voća iz općina Konjic, Jablanica i Prozor/Rama, te za učenike i nastavnike JU Srednje škole Konjic (prehrambeno-tehnološki smjer). Prilikom posjete učesnici su se upoznali sa proizvodnim programom tvrtke HEKO d.o.o., posjetili rasadnik i postrojenja za preradu maline.

Više...
 
Sastanak Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća PDF Ispis E-mail

GiZ Konjic 01U okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “Uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“, 15.9. 2015. godine u Konjicu je održan sastanak Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća. Domaćin i organizator ovog sastanka bila je općina Konjic, a na sastanku su bili prisutni članovi Tima iz javnog, nevladinog i privatnog sektora, te predstavnik GiZ-a i Redah-a.

Više...
 
NoBORDER- okrugli stol i radionica o marginalizovanim grupama u ruralnim područjima PDF Ispis E-mail

No border 03U Hotelu Hajdučke vrleti na Blidinju je od 12-15.9.2015 odrzan okrugli stol i radionica na temu „Podrška marginalizovanim grupama u rurlanim područjima i diverzifikacija ekonomskih aktivnosti“. Učesnici na okruglom stolu su bili predstavnici organizacija iz 4 balkanske zemlje (BiH,Crna gora,Srbija i Makedonija) ,te predstavnici Česke i Poljske. Prvog dana je održan okrugli sto na kome su učesnici iznosili primjere riješavanja ove problemetaike na ovu temu, te se putem pitanja, komentara i diskusija doslo do odredjenih zaključaka. Dio tih zaključakaje proveden tokom radionice, kada su se u grupama pripremile tri zajedničke projektne ideje. Dogovoreno je da se do iduceg susreta te ideje dopune i razrade i budu spremne za apliciranje.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL