banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
REDAH prisustvovao radionici u sklopu projekta TEMPUS WBREN PDF Ispis E-mail

Predstavnici REDAH-a su učestvovali na radionici Mreže ruralnih savjetodavaca Zapadnog Balkana, održanoj u Ohridu, od 15 do 21 januara 2012.

Radionica je održana u organizaciji državnog Univerziteta Tetovo, prvi dio  radionice je bio analiziranje  dosadašnjih  aktivnosti na implementaciji projekta TEMPUS Western Balkan Rural Extension Network through Curriculum reform -Mreža ruralnih savjetodavaca Zapadnog Balkana kroz reformu nastavnih programa, kao i učešće pojedinih partnera u implementaciji.

Više...
 
OBAVIJEST VINOGRADARIMA HERCEGOVINE PDF Ispis E-mail
Federalni agromediteranski zavod iz Mostara organizira od  21.do 23. studenog  od 10 do 13 sati (prostorije „Redah-a" na Buni)  „Zimsku školu rezidbe vinove loze“
Škola  će se sastojati od teoretskog  i praktičnog dijela:
21. 11. 2011 – Opći principi rezidbe i rezidba mladog vinograda (Federalni agromediteranski zavod- Buna)
22.11. 2011 – Principi  rezidbe stolnih sorti i rezidba stolnih sorti (“Revita- Plant”; Mostar)
23. 11. 2011 – Principi rezidbe vinskih sorti i rezidba vinskih sorti (“Hercegovinavino”; Mostar)
Više...
 
Praćenje novog opasnog štetnika na povrću PDF Ispis E-mail
REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu, u saradnji sa kantonalnim ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-Zavodom za stručnu i savjetodavnu službu HNK, te projektom FARMA (USAID i SIDA) se aktivno uključio u aktivnosti praćenja novog opasnog štetnika južnoameričkog moljca paradajza (Tuta absoluta MEYRICK) .
Pošto se radi o ekonomski značajnom štetniku, koji je nalazi  na listi EPPO A2 kao karantinskski štetnik, čije je prisustvo već zabilježeno u Hercegovini, posebno u zaštićenim prostorima (plastenici, staklenici), pristupilo se praćenju pojave štetnika radi obavještavanja poljoprivrednika i blagovremenog provođenja mjera kontrole.
Više...
 
REDAH partner u provedbi projekta TEMPUS WBREN PDF Ispis E-mail
Predstavnici REDAH-a su prisustvovali Konferenciji   Mreže ruralnih savjetodavaca Zapadnog Balkana, održanoj u Skopju, i radionicama od 18 do 21 aprila 2011.
Konferencija je održana u prostorijama državnog Univerziteta Tetovo, u Skopju,  i dio je  aktivnosti na implementaciji projekta TEMPUS  Western Balkan Rural Extension Network through Curriculum reform -Mreža ruralnih savjetodavaca Zapadnog Balkana kroz reformu nastavnih programa, te je okupila fakultete kao formalne partnere i nevladine organizacije kao neformalne partnere.
Više...
 
Ocjenjivanje u skladu sa standardom ISO 19 011 PDF Ispis E-mail
Petodnevna obuka za “Vodećeg ocjenjivača” u organizaciji projekta USAID/Sida FARMA i UNDP Value Chains for Employment projekta održana je u Sarajevu, od 21 do 25 marta 2011.
Predavač/Instruktor je bila Polonca Repič iz Instituta za inspekciju i certificiranje Univerziteta u Mariboru, Slovenija.
Osoblje Centra se osposobilo za ocjenjivanje u skladu sa standardom ISO 19 011, što je uključivalo teoretski i praktični rad vezano za metode i principe ocjenjivanja standarda i sistema upravljanja kvalitetom i životnom sredinom, vođenje programa ocjenjivanja, postupak certifikacije, aktivnosti ocjenjivanja, te izvještavanje o ocjenjivanju.
Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL