banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Praktična obuka za voćare iz Nevesinja i Gacka PDF Ispis E-mail

REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu je, na zahtjev i u saradnji sa opštinom Nevesinje, opštinom Gacko i opštom zemjoradničkom zadrugom Gacko, obavio praktičnu terensku obuku 14 marta 2011 godine, za voćare sa područja Nevesinja i Gacka.

Obuku je obavio prof dr Mirsad Kurtović, dekan sarajevskog Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, uz podršku asistenta Adnana Maličevića.

Prva praktična demostracija je obavljena u voćnjaku vlasnika Vidaka Koprivice, selo Bojišta, opština Nevesinje, gdje su brojni voćari imali priliku upoznati se sa najnovijim saznanjima iz oblasti agrotehnike u voćnjacima, uključujući formiranje uzgojnog oblika, rezidbu, zaštitu, gnojidbu, mjere rekonstrukcije starih nasada.

Više...
 
P O Z I V NA STRUČNO PREDAVANJE ZA PROIZVOĐAČE POVRĆA I VOĆA PDF Ispis E-mail

POZIVAMO CIJENJENE  PROIZVOĐAČE POVRĆA I VOĆA NA STRUČNO PREDAVANJE, KOJE ĆE SE ODRŽATI 12. 03. (Subota) 2011. GODINE, U OSNOVNOJ ŠKOLI VIŠIĆI, u 19,00 SATI.
TEME PREDAVANJA:

Više...
 
REDAH educira pčelare i voćare PDF Ispis E-mail
REDAH-ov  Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu organizirao je stručne edukacije o aktuelnim temama iz oblasti pčelarstva i voćarstva, na zahtjev poljoprivrednika iz Livna i Nevesinja.
Edukacije su održane 8, 9, 10 i 11 februara 2011 u Livnu i Nevesinju, a predavači su bili Radivoje Maksimović, ekspert iz oblasti pčelarstva, te prof dr Mirsad Kurtović, ekspert iz voćarstva.
Ponovno je na obje lokacije utvrđena potreba za unapređenje trenutnih praksi radi povećanja prinosa i kvaliteta proizvoda, te istovremeno nedostatak kontinuirane stručne pomoći na lokalnom nivou.
REDAH će i dalje, u saradnji sa lokalnim institucijama,nastaviti sa podrškom poljoprivrednicima u podizanju znanja, i time u povećanju konkurentnosti poljoprivrednog sektora Hercegovine.
 
REDAH nastavio sa obukom o vođenju evidencija na farmi PDF Ispis E-mail
REDAH-ov  Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu nastavio je sa obukom za poljoprivrednike o osnovama vođenja evidencija na farmi, na području Livna 8 i 9 februara i Nevesinja 10 i 11 februara 2011.
Predavanja su  organizovana su u partnerstvu sa Udruženjem LINK Mostar, u sklopu  projekta FARMA, kojeg finansiraju USAID i SIDA.
Više...
 
Najava stručnih predavanja za februar/veljaču 2011. PDF Ispis E-mail
Obavještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Ova predavanja su namijenjena svim zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima.
Plan terenskih predavanja je sljedeći:
Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL