banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
REDAH održao obuku Računovodstvo na farmi PDF Ispis E-mail
REDAH-ov  Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu održao je dvodnevno predavanje „ Računovodstvo na farmi“, za poljoprivrednike sa područja općine Konjic.
Predavanja su održana 20 i 21.01.2011. u  Konjicu, uz prisustvo 28 poljoprivrednih proizvođača, a  organizovana su u partnerstvu sa Udruženjem LINK Mostar, u sklopu  projekta FARMA, kojeg finansiraju USAID i SIDA.
Trenutna praksa je takva da veoma mali broj poljoprivrednika vodi evidencije kako fizičke-o samoj proizvodnji i agrotehničkim operacijama, tako i finansijske-rashodi, prihodi, profitabilnost.
Više...
 
Projekt „Podrška ranjivim grupama na području općina Konjic i Široki Brijeg kroz podizanje nasada jagodastog voća „ PDF Ispis E-mail
Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu nastavio je sa aktivnostima na  projektu „Podrška ranjivim grupama na području općina Konjic i Široki Brijeg kroz podizanje nasada jagodastog voća „  putem podjele sadnica ciljanoj grupi korisnika, financiran od strane Fondacije za socijalno uključivanje , općina Konjic i Široki Brijeg.
U subotu 13.11.2010 je  isporučeno je preko 12 000 sadnica borovnice, maline kupine, tajberija, ribiza za 11 korisnika sa općine Konjic, koje ce se posaditi na oko 2,5 ha obradivih površina.
Više...
 
DO 15. 11. PRIJAVA O PLANIRANOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI PDF Ispis E-mail
Mostar; 4. studenog 2010.- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije obavještava sve poljoprivredne proizvođače s područja HNŽ, koji u 2011. godini planiraju aplicirati za federalne novčane potpore iz oblasti poljoprivrede, da su dužni najkasnije do 15. studenog 2011. godine, izvršiti prijavu svih proizvodnji za koje namjeravaju tražiti potporu.
Prijava se može izvršiti u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i na brojeve telefona: 513-215, 513-214 i 513-212. Također, prijaviti se može i u općinskim Službama za gospodarstvo.
Ova prijava ne znači da je istodobno podnesen zahtjev Službi ovog Ministarstva za izlazak na teren i sačinjavanje zapisnika. Rok za podnošenje ovog zahtjeva bit će propisan Naputkom za 2011. godinu.
Proizvođači koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje, u skladu sa Zakonom, neće moći ostvariti pravo na potporu u 2011. godini.
 
Poziv za nabavku sadnica jagodastog voća PDF Ispis E-mail
CRRP-Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu,u sklopu regionalne razvojne agencije Hercegovine REDAH Mostar,  je pokrenuo Projekat : Podrška ranjivim grupama na području općina Konjic i Široki Brijeg kroz podizanje nasada jagodastog voća“, sufinansiran od strane Fondacije za socijalno uključivanje u BiH, te općina Konjic i Široki Brijeg.
Projekat se implementira na području 2 općine: Konjic, gdje će biti 10-12 individualnih korisnika i Široki Brijeg, gdje će biti 3 korisnika. Očekuje se da će se podići cca 3 ha pod ovim kulturama.
Molimo Vas da nam pošaljete ponudu za dole navedene vrste jagodastog voća , s tim da sadnice moraju biti proizvedene u BiH.
U ponudi treba da navedete  pojedinačne cijene za  svaku vrstu voća prema dole navedenoj listi.Molimo Vas da ovo imate u vidu prilikom formiranja cijena u Vašoj ponudi jer očekujemo da će biti još zahtjeva za ovu vrste poljoprivredne proizvodnje.
Više...
 
Poziv hotelima i restoranima za izražavanje interesa PDF Ispis E-mail

Poštovani,

Ovaj Poziv za izražavanje interesa služi u svrhu podnošenja zahtjeva  u cilju pružanja podrške održivom ekonomskom rastu, većem zapošljavanju i povećanju prihoda domaćinstava u Bosni i Hercegovini, a u vezi sa projektom koji nosi naziv Fostering Interventions for Rapid Market Advancement (FIRMA). Sponzoriran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), FIRMA je petogodišnji projekat koji je započeo sa aktivnostima u septembru/rujnu 2009. godine. Glavni uredi projekta FIRMA nalaze se u Sarajevu i u Banjoj Luci.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL