banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
REDAH: 17 osoba steklo zvanje HACCP menadžer PDF Ispis E-mail
U Mostaru, u Centru za ruralni razvoj i poljoprivredu na Buni,  17. marta/ožujka je završena petodnevna edukacija za zvanje HACCP menadžer (savjetnik za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom) čiji su organizatori bili Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj Hercegovine (REDAH) i Sarajevska konsultantska kuća Bio-Base d.o.o.
Više...
 
REDAH organizira petodnevni seminar na temu "HACCP sustav i njegova implementacija" za zvanje: " HACCP Menadžer" PDF Ispis E-mail
Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj Hercegovine - REDAH u suradnji sa konsultantskom kućom Bio-Base d.o.o. Sarajevo
organizira petodnevni seminar na temu "HACCP sustav i njegova implementacija" za zvanje: " HACCP Menadžer"koji će se održati u dva dijela
1. dio 11. i 12.03.2010. 2. dio od 15. - 17. 03.2010. u prostorijama CRRP-a ( Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu) na Buni, Mostar
Više...
 
Javni poziv za izražavanje interesa za mala i srednja preduzeća s područja regija SERDA i REDAH, te općina Srebrenica, Bratunac i Milici za učešće u projektu Lanci vrijednosti za zapošljavanje (LVZ) PDF Ispis E-mail
UNDP-ov projekat Lanci vrijednosti za zapošljavanje (LVZ) poziva sva zainteresirana mala i srednja preduzeća (MSP), sa područja regija SERDA1 i REDAH2, te općina Srebrenica, Bratunac i Milici, koja ispunjavaju uvjete i bave se proizvodnjom i preradom voća, proizvodnjom i preradom povrća, te proizvodnjom i preradom mlijeka, da učestvuju u projektu LVZ.
Više...
 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV PDF Ispis E-mail

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).

Više...
 
ODRŽAN SEMINAR O RURALNOM RAZVOJU SA OSVRTOM NA PRIMJER IZ REGIJE PUGLIA - ITALIJA PDF Ispis E-mail

pugliaU četvrtak 14.05.2009. godine u organizaciji REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu i NVO "Inicijativa za razvoj i suradnju u BiH" održan je seminar na temu: "Ruralni prostor i politike lokalnog razvoja-primjeri dobre prakse regije Puglia i usporedba iskustava".

 

Opsirnije
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL