banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Aktivnosti REDAH-a na provedbi projekta IFAD PCU u srednjoj Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail

altREDAH i Ured za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uz podršku općina u okviru IFAD-ovog projekta „Poboljšanje životnih uslova na selu (RLDP)„ podržavaju razvoj lanca vrijednosti jagodičastog voća u Srednjebosanskom i Hercegovačko-Neretvanskom kantonu.

 

 U sklopu projekta, 05.06. u Jablanici i 10.06.2015. u Travniku, održani su treninzi za rukovodstva udruženja i zadruga na temu: „Animiranje članstva, zagovaranje i zastupanje udruženja i zadruga“. Pored navedenih treninga, održan je 12.06.2015. godine, u Jablanici, i trening o važnosti udruživanja u poljoprivredna udruženja u Hercegovini.

Više...
 
Novosti u sklopu NoBorder projekta PDF Ispis E-mail

altREDAH je u ime Mreže za ruralni razvoj u BiH nositelj projekta NoBorder, u partnerstvu sa mrežama za ruralni razvoj Srbije,Makedonije i Crne gore,te partnera iz Poljske (Poljsku Ruralni Forum iz Varšave), Češke (Regionalna asocijacija LAG-ova iz Olomouca) i Mađarske LAG Deli Nepfeny iz Segedina). Projekt je finansiran do strane Visegrad grupe , a trajanje je projekta do kraja 2015.

Više...
 
Projekt „Žene i održivi razvoj, nove mogućnosti zapošljavanja“ PDF Ispis E-mail

altREDAH, u ime Mreže za ruralni razvoj u BiH u partnerstvu s ODRAZ -om (Održivi razvoj zajednice) i Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj (HMRR) implementira projekt „ Žene i održivi razvoj“, koji financira Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH - podrška organizacijama civilnog društva u području međunarodne razvojne suradnje iz sredstava Državnog proračuna RH za 2014. Cilj projekta je osnaživanje uloge i veće uključivanje žena u društveno-ekonomski razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, suočenih s poslijeratnim i post-konfliktnim problemima demokratske tranzicije i ljudskih prava, konkretno potrebom jačanja ravnopravnosti žena.

Više...
 
Uspješno završen prvi BiH Ruralni parlament PDF Ispis E-mail

altPrvi bosanskohercegovački Ruralni parlament održan je 15. maja 2015. godine u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Organizatori Ruralnog parlamenta su bili partneri na projektu ACoRD - Savez za zajednički ruralni razvoj (ACED iz Banja Luke, REDAH iz Mostara, UG "Nešto Više" iz Sarajeva, LAG Una-Sana iz Sanskog Mosta i ELARD iz Brisela), koji je finansiran iz sredstava EU, u saradnji sa Mrežom za ruralni razvoj u BiH koja je takođe, osnovana u okviru ACoRD projekta, a koju trenutno čine 18 organizacija civilnog društva u BiH koje se bave poljoprivredom i ruralnim razvojem.

Više...
 
Obuka agronoma u srednjoj Bosni PDF Ispis E-mail

altU Kiseljaku je 11.5.2015. održan praktični terenski jednodnevni trening o uzgoju jagodastog voća za mlade agronome sa područja općina srednjebosanskog kantona.
Tema treninga su: uzimanje uzoraka zemljišta  za hemijsku analizu i priprema parcele za sadnju (Praktiča demonstracija uzorkovanja zemljišta sa sondom i lopatom te priprema parcela za samu sadnju) i  Rezidba i vezanje maline (Praktična demonstracija rezidbe i vezanja maline sa osvrtom na razlike između sorti).
Trening je sastavni dio aktivnosti implementacije projekta IFAD RLDP.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL