banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Okrugli stolovi o problematici ruralnog razvoja PDF Ispis E-mail

altU okviru ACoRD projekta, 23.4.2015. godine u Banja Luci, te 24.04.2015. godine u Sarajevu održani su Okrugi stolovi, s ciljem određivanja liste prioriteta ruralnog razvoja. Okrugli stolovi su pripremni događaji pred prvi bosanskohercegovački Ruralni parlament koji će se održati 15.5.2015. u Sarajevu, u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Više...
 
Poziv na prvi BiH Ruralni parlament‏ PDF Ispis E-mail

alt

Poziv na prvi BiH Ruralni parlament

 
REDAH održao info dane u Konjicu, Jablanici, Prozor-Rami, Kiseljaku i Vitezu PDF Ispis E-mail

altU okviru projekta „Poboljšanje životnih uvjeta na selu“, REDAH je u periodu od 14.4.2015.godine do 15.4.2015.godine, održao info dane u općinama Konjic, Jablanica, Prozor-Rama, Kiseljak i Vitez. Info dani su bili namijenjeni za poljoprivredne proizvođače, koji se bave ili se namjeravaju baviti uzgojem jagodičastog voća, sa područja navedenih općina te sa područja općina Travnik, Novi Travnik, Busovača, Kreševo i Fojnica i sa područja grada Mostara.

Više...
 
Objavljen javni poziv za sadnju jagodastog voća PDF Ispis E-mail

altREDAH i Ured za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uz podršku općina u okviru IFAD-ovog projekta „Poboljšanje životnih uslova na selu (RLDP)„ podržavaju razvoj lanca vrijednosti jagodičastog voća u HN kantonu i SB kantonu. Jedna od aktivnosti podržanih kroz ovaj program, u suradnji sa drugim partnerima, je podizanje nasada jagodičastog voća. Partneri u projektu su:

Više...
 
Prvi ruralni parlament u Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail

altPo prvi put će se u Bosni i Hercegovini održati Ruralni Parlament.

Cilj Ruralnog Parlamenta je uvažiti glas ruralnih zajednica, u kojima stanovnici imaju priliku uticati na politiku i unapređenje ruralnog razvoja te jačati veze i partnerstva. Parlamentom će se nastojati identifikovati mogućnosti i perspektive razvoja ruralnih područja, podijeliti dobra iskustva i prikazati primjere dobrih praksi te podstaknuti stanovništvo ruralnih područja na zajedništvo i akciju za razvoj njihovih zajednica. Učesnici prvog bosanskohercegovačkog Parlamenta će biti akteri ruralnog razvoja iz svih sektora i na svim nivoima, dok su glavni pokretači i organizatori prvog bosanskohercegovačkog Ruralnog Parlamenta organizacije civilnog društva i LAG-ovi koji čine Mrežu za ruralni razvoj u BiH. Ruralni Parlament će se održati 15. 5.2015. godine u Sarajevu.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL