banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Održan trening na temu „Priprema strateških dokumenata za aktere lanca vrijednosti jagodičastog voća“ PDF Ispis E-mail

alt

U periodu od 09. – 11.02.2015. godine, u organizaciji Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH i u sklopu provedbe IFAD-ovog projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu (RLDP), u Općini Jablanica je održan trening na temu „Priprema strateških dokumenata za aktere lanca vrijednosti jagodičastog voća“.

Više...
 
Lanac vrijednosti jagodastog voća u Srednje bosanskom kantonu PDF Ispis E-mail

altREDAH je, u sklopu provedbe projekta poboljšanja životnih uslova na selu (RLDP) , kojeg finansira IFAD/Ured za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, održao prvi sastanak tima lanca vrijednosti za područje 7 općina Srednjebosanskog kantona

Tim lanca vrijednosti je neformalno stalno radno tijelo, koji strukturom članova predstavlja sve aktere u lancu vrijednosti: javni privatni i nevladin sektor, i čija je funkcija uglavnom savjetodavna, te je predviđeno održavanje redovnih sastanaka tima kako bi se ostvarila bolja koordinacija radi jačanja lanca vrijednosti.

Više...
 
Prezentacija multidisciplinarnih razvojnih projekata PDF Ispis E-mail

altU utorak 2.12.2014. u INTERA tehnološkom parku u Mostaru održana je prezentacija razvojnih projekta izradenih u sklopu „Obuke o poslovnom planiranju i izradi poslovnih planova razvojnih projekata“. Obuka je bila organizirana od strane REDAH-a uz podršku Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH (Prolocal) GiZ-a.

Prezentacija razvojnih projekata bila je zakljucak cjelogodišnje obuke 11 polaznika koji dolaze iz Mostara, Trebinja, Prozor/Rame i Širokog Brijega a imali su zadatak samostalno izraditi razvojni poslovni plan dodijeljenog im investitora sa podrucja Hercegovine.

Više...
 
Proizvođači jagodastog voća Hercegovine posjetili Srbiju PDF Ispis E-mail

altU okviru aktivnosti Lanac vrijednosti jagodičastog voća, podržanog od strane GiZ-a i implementiranog od strane REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP, organizovana je trodnevna studijska posjeta u Srbiji za proizvođače jagodastog voća sa područja općina Konjic, Jablanica i Prozor/Rama,predstavnike općina Konjic, Jablanica,Prozor/Rama, poljoprivrednih udruženja, zadruga, privatnih firmi, mladih agronoma-savjetodavaca, predstavnike ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko Neretvanskog kantona-županije.

Više...
 
Uskoro nove površine maline i kupine PDF Ispis E-mail

altProizvodnja i plasman jagodastog voća je jedna od mogućnosti za smanjenje siromaštva i poboljšanje statusa stanovnika u ruralnim područjima. Ovo je još značajnije s obzirom na činjenicu da je posebno na području Hercegovine usitnjen individualni posjed, te nije moguće proizvoditi poljoprivredne proizvode po modelu ekonomije obima, već je prihvatljivije i ekonomski opravdanije proizvoditi i komercijalizirati proizvode koji i na relativno malim površinama mogu osigurati pristojne prihode domaćinstvu.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL