banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
U Jablanici održan trening za savjetodavce PDF Ispis E-mail

altU okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“ koju implementira REDAH-ov Centar za ruralni razvitak i poljoprivredu CRRP, održana je 14.10. 2014. godine u Jablanici obuka za trenere savjetodavce. Obuka na temu „Kontrola plodnosti tla i njen značaj, primjena mineralnih i organskih gnojiva u biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji“, se sastojala od teoretskog i praktičnog (demonstracija uzorkovanja tla za analizu) dijela, koji je polaznicima predstavila Habiba Lugonić, stručnjak Federalnog zavoda za agropedologiju iz Sarajeva.

Više...
 
Jačanje kapaciteta nevladinog sektora PDF Ispis E-mail

altU okviru projekta Savez za zajednički ruralni razvoj – ACoRD projektni tim organizuje set treninga pod nazivom „Program obuke za ruralne animatore“ namjenjen profesionalcima iz nevladinog sektora koji su uključeni u sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, zaštite životne sredine i pitanja ekonomskog razvoja.

Cilj programa obuke je jačanje kapaciteta organizacija koje su članice Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, ali i drugih organizacija koje su aktivne u sektoru ruralnog razvoja. Fokus ovog programa obuke je razvijanje kompetencija „ruralnih animatora“ koji kao predstavnici nevladinih organizacija u svakodnevnom radu zagovaraju razvoj ili pružaju usluge koje su usmjerene na razvoj ruralnih zajednica.

Više...
 
Potpisani ugovori za sadnju jagodicastog voca u 3 opcine Hercegovine PDF Ispis E-mail

altU srijedu 24.09.2014. u Jablanici i u petak 26.09.2014. godine u Konjicu i Prozoru/Rami, REDAH je organizirao potpisivanje ugovora s korisnicima koji su zadovoljili uvjete Javnog poziva raspisanog 07.07.2014.godine, a temeljem kojega GIZ u okviru svog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) u suradnji s REDAH-om i Opcinama Konjic, Jablanica i Prozor/Rama, podržava razvoj lanca vrijednosti jagodicastog voca u navedenim opcinama.

Više...
 
ACoRD projektni tim organizuje set treninga pod nazivom „Program obuke za ruralne animatore“ PDF Ispis E-mail

altU okviru projekta Savez za zajednički ruralni razvoj – ACoRD projektni tim organizuje set treninga pod nazivom „Program obuke za ruralne animatore“ namjenjen NVO profesionalcima koji su uključeni u sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, zaštite životne sredine i pitanja ekonomskog razvoja. Cilj programa obuke je jačanje kapaciteta organizacija koje su članice mreže, ali i drugih NVO koje su aktivne u sektoru ruralnog razvoja. Fokus ovog programa obuke je razvijanje kompetencija „ruralnih animatora“ koji kao predstavnici NVO u svakodnevnom radu zagovaraju razvoj ili pružaju usluge koje su usmjerene na razvoj ruralnih zajednica.

Više...
 
REDAH i GIZ nastavljaju suradnju u okviru ruralnog razvoja Hercegovine PDF Ispis E-mail

altRegionalna razvojna agencija REDAH i GIZ nastavljaju sa zajedničkim aktivnostima u okviru ruralnog razvoja u Hercegovini kroz IPARD obuku i projekt Lanac vrijednosti jagodičastog voća.
U periodu od 15. - 17. rujna 2014. godine, u okviru IPARD obuka pružene su konzultacije projektnim timovima od strane GIZ-ovog konzultanta, gospodina Bacingera, te su posjećene firme „Podrumi Andrija“, „Restoran Udovice“, „Šumski plod d.o.o.“ i „Eco Line d.o.o.“ kako bi se detaljnije upoznalo s investicijama i prikupile informacije neophodne za finalizaciju projektne aplikacije za IPARD program predviđen u listopadu 2014.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL