banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Završna konferencija CREDO Hercegovina projekta PDF Ispis E-mail

altRegionalna razvojna agencija REDAH povodom završetka uspješne provedbe projekta Konkurentni regionalni ekonomski razvitak Hercegovine – CREDO Hercegovina, organizira završnu konferenciju projekta, koja će se održati 10.07.2014. u konferencijskoj dvorani EUROPA, u INTERA Tehnološkom parku, na Biše polju u Mostaru, s početkom u 12:00 sati.
Vežući se na opći cilj projekta CREDO Hercegovina, koji je povećanje konkurentnosti i rasta malih i srednjih poduzeća u odabranim sektorima regije Hercegovina, može se zaključiti da je projekt rezultirao vidljivim i mjerljivim pomacima u podizanju konkurentnosti i rastu malih i srednjih poduzeća u Hercegovini.

Više...
 
Obuka agronoma-savjetodavaca o uzgoju jagodastog voća PDF Ispis E-mail

altREDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu provodi projekt Lanac vrijednosti jagodastog voća kojeg financijski podržava njemačka organizacija GiZ , u sklopu kojeg je nastavljena aktivnost terenske praktične obuke o uzgoju jagodastog voća za agronome-savjetodavce.

Više...
 
IPARD obuka i priprema pilot projekata PDF Ispis E-mail

altZajedničkom suradnjom REDAH-a i GIZ-a, a u okviru programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj, u razdoblju od 9. do 11. lipnja 2014. godine održana je IPARD obuka na području Hercegovine.
GIZ-ovi konzultanti, Kristijan Mavrek, Josip Bacinger i Marjan Novak, su zajedno sa polaznicima IPARD obuke i formiranim timovima 9. lipnja 2014. godine obišli potencijalne investitore na području zapadne Hercegovine i Mostara, gdje se razgovaralo o financijskim pokazateljima i procijenila njihova prihvatljivost za prijavu, zatim se razgovaralo o projekciji tehnološkog plana koji će biti osnova za investicijsku studiju.

Više...
 
Konsultacije o rezultatima istraživanja opcija uspostave struktura u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja u BiH PDF Ispis E-mail

altU okviru projekta „Uspostavljanje državnog ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini – analiza koštanja i koristi“ podržanog od Public International Law & Policy Group (PILG), uz finansijsku podršku USAID-a, Udruženje „Savjet za zelenu gradnju“ Green Council, u saradnji sa agencijom REDAH, Vesta Tuzla i CGS Livno te Savezom za ruralni razvoj BiH organizovalo je konsultativne sastanke-u Livnu 6.6.2014. i u Trebinju 9.6.2014., na kojima su učesnicama prezentirani preliminarni rezultati istraživanja o koštanju uspostavljanja ovog ministarstva ali i svim ekonomskim, socijalnim i drugim koristima kod uspostavljanja neophodnih struktura u Bosni i Hercegovini iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u smislu olakšanja i ubrzanja procesa evropskih integracija za BiH.

Više...
 
Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini postala član ELARD-a PDF Ispis E-mail

altSamo mjesec dana nakon osnivanja, Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini (MRR BiH), gdje je REDAH jedan od osnivača, je u svome nastojanju da se poveže sa drugim sličnim organizacijama postala član jedne od najznačajnijih organizacija u Evropi koja promoviše i implementira LEADER pristup u ruralnom razvoju. Na redovnoj sjednici skupštine Evropske LEADER asocijacije za ruralni razvoj (ELARD), održanoj 29. maja u Briselu, MRR BiH jednoglasno je primljena u članstvo ove krovne evropske mreže.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL