banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Potpisani ugovori za sadnju jagodicastog voca u 3 opcine Hercegovine PDF Ispis E-mail

altU srijedu 24.09.2014. u Jablanici i u petak 26.09.2014. godine u Konjicu i Prozoru/Rami, REDAH je organizirao potpisivanje ugovora s korisnicima koji su zadovoljili uvjete Javnog poziva raspisanog 07.07.2014.godine, a temeljem kojega GIZ u okviru svog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) u suradnji s REDAH-om i Opcinama Konjic, Jablanica i Prozor/Rama, podržava razvoj lanca vrijednosti jagodicastog voca u navedenim opcinama.

 

Odabrani korisnici potpisali su ugovore s tvrtkom Šumski plod d.o.o., temeljem kojega se obvezuju samostalno financirati 60 % ukupno potrebnih sadnica za njihove parcele po modelu 3+1 (tri godine predvidene za povrat robne pozajmice, te jednu godinu grejs perioda), dok ce preostalih 40 % sadnica biti financirano od strane GIZ-a. Korisnicima je data mogucnost da povrat robne pozajmice mogu vršiti ili u novcu ili kroz otkup plodova od strane tvrtke Šumski plod d.o.o. Svakom od korisnika ce od strane opcina, na cijem se podrucju nalaze, biti financirani i sistemi za natapanje njihovih parcela. Proizvodnja na novopodignutim pilot parcelama biti ce pracena preporukama savjetodavaca, koji su takoder prošli obuku za savjetodavce u okviru GIZ-ovog programa (obuka pod nazivom „Trening trenera“).

Osim potpisivanja ugovora, korisnici i buduci savjetodavci su imali priliku dobiti osnovne informacije o pripremi zemljišta za sadnju i tehnikama sadnje jagodicastog voca, koje se sastojalo od teorijskog i prakticnog dijela, pod strucnim vodstvom gospodina Asada Jeleškovica iz Udruženja vocara Drina.

alt

alt

alt