banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Proizvođači jagodastog voća Hercegovine posjetili Srbiju PDF Ispis E-mail

altU okviru aktivnosti Lanac vrijednosti jagodičastog voća, podržanog od strane GiZ-a i implementiranog od strane REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP, organizovana je trodnevna studijska posjeta u Srbiji za proizvođače jagodastog voća sa područja općina Konjic, Jablanica i Prozor/Rama,predstavnike općina Konjic, Jablanica,Prozor/Rama, poljoprivrednih udruženja, zadruga, privatnih firmi, mladih agronoma-savjetodavaca, predstavnike ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko Neretvanskog kantona-županije.


Studijska posjeta je obavljena u periodu od 11. do 13.11.2014 godine, na području opština Arilje i Ivanjica, koje su najveći proizvođači jagodastog voća u Srbiji. Posjeta je imala za cilj upoznati učesnike sa pozitivnim primjerima i praksama ove proizvodnje na području navedenih opština, kako bi im se olakšalo donošenje novih poslovnih odluka u vlastitoj proizvodnji.
Posjeta je bila podijeljena u 2 segmenta i to jedan dio koji se odnosio na sastanake sa predstavnicima opština, otkupljivača, proizvođača jagodastog voća prvenstveno s ciljem da se proizvođači jagodastog voća koji tek ulaze u ovaj posao upoznaju sa svim tehnološkim i ekonomskim aspektima proizvodnje; također da se ostali učesnici u lancu vrijednosti – savjetodavci, predstavnici opština i udruženja upoznaju sa načinom rada svojih kolega iz Srbije. Zatim drugi dio koji se odnosio na terensku posjetu voćnjacima i hladnjačama, a gdje su učesnici imali priliku direktno od proizvođača dobiti odgovore na pitanja koja su ih zanimala.

alt

alt

alt