banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Žene i održivi razvoj, jačanje uključivanja žena u proces odlučivanja PDF Ispis E-mail

altDvodnevna radionica na temu  "Žene u održivom lokalnom razvoju zajednice", održana 16. i 17. Juna u Sarajevu, u sklopu projekta „Zene i održivi razvoj“ koji provode Hrvatska mreža za ruralni razvoj i ODRAZ- Održivi razvoj zajednica zajedno sa REDAH-om , partnerom u ime Mreže za ruralni razvoj u BiH.

 

Cilj radionice je bio upoznati učesnice s konceptom održivog razvoja,te  novim pristupom lokalnom razvoju u EU - razvoj vođen lokalnom zajednicom (CLLD) u sklopu kojeg  su učesnice upoznate s osnovnim principima organiziranja zajednice, s razinama uključivanja u procese odlučivanja. Radionica je bila  interaktivna te su učesnice raspravljale o potrebi, mogućnostima i i ograničenjima u uspješnom razvojnom partnerstvu ,te o procesima i  načinima uključivanja u planiranje razvoja lokalne zajednice u BiH.
Učesnice su bile iz cijele  Bosne i Hercegovine.Ukupno je bilo 24 učesnice,od čega 4 iz javnog sektora, 3 iz privatnog sektora,dok su ostale učesnice predstavljale nevladin sektor. Voditeljice i moderatorice radionice su bile koleginice iz Odraza i Hrvatske mreže za ruralni razvoj.