banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Sastanak Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća PDF Ispis E-mail
Petak, 18 Rujan 2015 11:11

GiZ Konjic 01U okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “Uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“, 15.9. 2015. godine u Konjicu je održan sastanak Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća. Domaćin i organizator ovog sastanka bila je općina Konjic, a na sastanku su bili prisutni članovi Tima iz javnog, nevladinog i privatnog sektora, te predstavnik GiZ-a i Redah-a.

Tokom sastanka se diskutovalo o realizaciji Operativnog plana za 2015. godinu, a na osnovu informacija o dosadašnjim rezultatima i aktivnostima koje su prezentirali nositelji radnih grupa. Tokom rada Tima su se definisali sljedeći koraci koji treba da se poduzmu po pitanju organizacije terenskih posjeta poljoprivrednicima, proglašenje najboljeg proizvodjača i proizvodjačice jagodičastog voća, studisjkih posjeta poljoprivrednika kompanijama koje preradjuju jagodičasto voće, izlaganjai aktivnostima u okviru sajmova u Prozor –Rami, Konjicu i Jablanici, daljim aktivnostima u podršci poljoprivrednom savjetodavstvu, realizacija projekta za mlade itd.
Sljedeći sastanak Tima lanca vrijednosti je zakazan za novembar, a domaćin je općina Prozor –Rama.

GiZ Konjic 02

GiZ Konjic 01