banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Podrška Sajmu plodova Mediterana PDF Ispis E-mail

sajam stolacU  Stocu se,  9. i 10.10. 2015. održao osmi po redu Sajam plodova Mediterana, koji je na dva dana okupio 116 izlagača, iz čitave Bosne i Hercegovine, susjedne Republike Hrvatske i Crne Gore. Prvenstveni cilj sajma je  promovirati smokvu, šipak i maslinu i omogućiti ljudima koji to uzgajaju da budu dio priče u Stocu, te im osigurati mjesto kako bi mogli predstaviti sve ono što proizvode.  Osim te tri vrste voća  na sajmu su štandove imali i proizvođači, meda, smilja, eteričnih ulja, svih vrsta ljekovitog bilja, rukotvorina sa širokom ponudom proizvoda i plodova mediteranskog podneblja. Bilježeći rekordan broj posjetitelja ovogodišnji sajam je dobio i karakter međunarodnog događaja od velikog značaja za čitavu regiju, jer je u odnosu na prošlogodišnji broj izlagača veći za 40.

 

Direktor Agencije za regionalni razvoj Hercegovine (REDAH), Ivan Jurilj je istaknuo kako su sajmovi ovakve vrste potrebni da bi motivirali, generirali i pokrenuli određene stvari. Sajam hercegovački plodovi Mediterana već se etablirao kao prepoznatljiv događaj u Stocu ali i čitavoj Hercegovini i bez sumnje je od velikog značaja za hercegovačke proizvođače.

 

U sklopu Sajma održano nekoliko stručnih predavanja. Osnovna tema predavanja je bila proizvodnja ljekovitog bilja, s fokusom na  perspektivu, tehnologiju proizvodnje i ishranu, te destiliranje smilja. Osim toga uz  potporu REDAH-a i GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) gospođa Ana Marušić Lisac iz Zagreba, održala je predavanje na temu „Korištenju prehrambenih proizvoda u turizmu“.

sajam stolac2

sajam stolac3

sajam stolac4