banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Aktivnosti na projektu LAG4EU PDF Ispis E-mail
Petak, 29 Srpanj 2016 10:01

Lag4Eu srpanj4REDAH kao partner projekta LAG4EU iz Bosne i Hercegovine je organizirao nova 2 putovanja u sklopu ovog projekta. Događaj u junu/srpnju je bio u Italiji , u pokrajini Veneto na temu ''Sudjelovanje javnog sektora u ruralnom razvoju''. Na tom putovanju je bilo 8 predstavnika iz 6 općina Hercegovine (Nevesinje, Bileća , Ravno, Čapljina, Široki Brijeg i Posušje). Cilj događaja je bio, kroz trodnevni program, predstaviti iskustva lokalnih zajednica u Italiji, te njihove razvojne inicijative usmjerene ka korištenju prirodnih i kulturnih resursa u razvoju poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma. Predstavnici općina iz Hercegovine su imali priliku uspostaviti nove kontakte, čuti iskustva domaćina i ostalih partnera u razvoju lokalne zajednice putem LEADER-a, te vrste i načine sudjelovanja lokalne uprave u ruralnom razvoju. Događaju je organizirao LAG Venezia Orientale, s 55 sudionika iz 8 zemalja.

Druga posjeta je organizirana u julu/srpnju, a posjećena je pokrajina Podkarpatska u Poljskoj, tj okolina grada Rzeszow-a. Domaćin je bila Regionalna razvojna agencija iz Rzeszow-a, a na trodnevnom događaju je bilo 45 predstavnika iz 6 zemalja. Osim predstavnika Redah-a, u posjeti je bilo još 7 sudionika iz nevladinog ,javnog i privatnog sektora iz Hercegovine. Osnovna tema događaja je održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje sa naglaskom na ekološku, organsku i tradicionalnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Obavljene su posjete značajnim pojedinim proizvođačima, firmama, ali i povijesnim-kulturnim znamenitostima u Rzeszow-u i okolici.
Opći cilj projekta je povećano sudjelovanje građana u razvoju i provedbi aktivnosti organiziranih od strane Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u EU-28. Konzorcij projekta je sastavljen od 18 partnera iz 9 europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Češka, Rumunjska, Litvanija, Poljska i Bosna i Hercegovina). Izazov za sve partnere projekta je osigurati da strategije i aktivnosti LAG-ova reflektiraju potrebe i želje građana. Međutim, kako bi se najefikasnije savladali ovi izazovi, u okviru projekta se organiziraju događaji koji su usmjereni na specifična područja relevantna za partnere (kulturno nasljeđe, ruralni razvoj, zaštitu okoliša, poduzetništvo mladih). Na samim događajima, sudionici imaju priliku susresti se s konkretnim primjerima kako uključiti građane i druge dionike u aktivnosti LAG-a kroz seminare, interaktivne radionice, terenske posjete, komunikacijske alate i prezentacije. Nadalje, događaji pružaju mogućnost za dionike iz europskih zemalja da uspostave bolje veze i povećaju svoje kapacitete za provedbu projekata sufinanciranih od strane EU.