banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Održan koordinacijski sastanak eko-udruga Hercegovine PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2009 13:01

eko_udrugeREDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP), na inicijativu eko-udruge „Lijepa naša", Čapljina, organizirao 19.05.2009.godine  u prostorijama Centra (Buna-Mostar) koordinacijski sastanak Eko-udruga regije Hercegovina.


Sastanku su prisustvovale ekološke udruge iz regije Hercegovine:

-EU „ Lijepa Naša" Čapljina

-Udruga „ Eko-Hercegovina" Mostar

-Udruga „ Eko-Most" Mostar

-Udruga „ Močvara" Čapljina

-Udruga „ EKO-ZH" Široki Brijeg

-Udruga „VenYVea" Čapljina

-Udruga „ Staro Hardomilje" Ljubuški.,

-Speleološka udruga „ Vjetrenica-Popovo Polje"

te jedna udruga iz Republike Hrvatske:

-Udruga „Divina Natura Metković"

Udruge su se međusobno upoznale, te prezentirale svoje aktivnosti i planirane projekte.

Predstavnici Centra su prisutne upoznali sa mogućnostima korištenja predpristupnih EU fondova-IPA fondova kao i drugih fondova u zemlji i inozemstvu. Posebno se raspravljalo o mogućim projektima u programu prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Zaključeno je da je potrebna bolja saradnja te je predstavljena inicijativa uspostave partnerske mreže nevladinog sektora radi efikasnijeg rada u sektoru zaštite okoliša.

eko_udruge