banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV PDF Ispis E-mail
Petak, 04 Prosinac 2009 14:31

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


 

U ovom projektu ukupno sudjeluju 4 fakulteta iz Engleske, Finske, Holandije i Češke,kao i 4 fakulteta  i 8 neakademskih organizacija iz BiH, Srbije, Makedonije i Albanije. Iz BiH od fakulteta su Poljoprivredni fakulteti iz Banja Luke i Sarajeva, te Agencija za kooperaciju, edukaciju i razvoj iz Banjaluke i Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu pri REDAH-u.

Glavni cilj projekta je da putem treninga,razvoja i provedbe ruralnih programa poboljša nastavu i obrazovanje u području ruralnog razvoja i to na  2 načina: putem formalnog i neformalnog obrazovanja u ovom području.

Aktivnosti ce se odvijati u 4 područja

1.Stvaranje programa modula za treninge  za ruralni razvoj koji je namijenjen ne akademskim organizacijama , a rezultat će biti edukacija 12 trenera (po 3 u svakoj zemlji) i 60 polaznika (po 15 u svakoj zemlji)

2.Specijalizacija u Ruralnom razvoju je program s aktivnostima kojima bi se na  poljoprivrednim fakultetima poboljšala nastava u  namijenjena poljoprivrednim fakultetima, a rezultat će biti dodatna edukacija za 12 profesora (3 u svakoj zemlji)  i 80 studenata (po 20 u svakoj zemlji).

3.Centra za ruralno savjetovanje, osnovali bi se centri u ovim zemljama,obučili  uposlenici i nabavila potrebna oprema. U sklopu Centra bis e nastavila dalja edukacija svih aktera u ruralnom razvoju.

4.Mreza centara za ruralno savjetovanje Zapadnog Balkana ima za cilj umrežavanje i usklađivanje aktivnosti novoosnovanih centara.

Projekt će trajati 3 godine i ukupna vrijednost projekta je 1.128,936 eura, a nositelj projekta je Sveučilište Reading iz Velike Britanije,a financiran je od strane EC.

Sudjelovanjem u ovom projektu uposleni u CRRP će se dodatno educirati i steci sposobnosti da prenesu to znanje i iskustvo na ostale udionike u ruralnom razvoju u BiH: predstavnicima općina, županija, entiteta, zadruga, udruženja, poduzeća koja sudjeluju u planiranju i provedbi ruralnog razvoja.