banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


IPARD obuka i priprema pilot projekata PDF Ispis E-mail

altZajedničkom suradnjom REDAH-a i GIZ-a, a u okviru programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj, u razdoblju od 9. do 11. lipnja 2014. godine održana je IPARD obuka na području Hercegovine.
GIZ-ovi konzultanti, Kristijan Mavrek, Josip Bacinger i Marjan Novak, su zajedno sa polaznicima IPARD obuke i formiranim timovima 9. lipnja 2014. godine obišli potencijalne investitore na području zapadne Hercegovine i Mostara, gdje se razgovaralo o financijskim pokazateljima i procijenila njihova prihvatljivost za prijavu, zatim se razgovaralo o projekciji tehnološkog plana koji će biti osnova za investicijsku studiju.
U utorak, 10. lipnja 2014. godine IPARD obuka se nastavila na području općine Prozor/Rama, prilikom čega su g.Mavrek i Novak predočili preporuke vezane za osnivanje općinske razvojne agencije kao katalizatora financiranja i realizacije potencijalnih projektnih prijedloga.

Poduzetnici i općinski službenici općina Nevesinje, Berkovići, i Ljubinje su, u srijedu 11. Lipnja 2014. godine, imali prilike dobiti osnovne informacije o IPARD-u na info danu koji je održan u Nevesinju.
U razgovoru sa načelnikom Općine Nevesinje razmatrana je mogućnost formiranja Tehničkog tima za podršku poduzetnicima za pripremu prijedloga projekata.
Konzultanti GIZ-a su ovom prilikom posjetili dvije kompanije sa područja Nevesinja i Bileće kako bi razmotrili uvjete i prijedloge ovih komanija za izradu poslovnog plana i prijedloga projekta za financiranje po uvjetima IPARD-a.