banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Trening trenera (ToT) o berbi maline PDF Ispis E-mail

altU okviru projekta Lanac vrijednosti jagodičastog voća, podržanog od strane GiZ-a i implementiranog od strane REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP, održan je treći po redu trening trenera (budućih savjetodavaca) - agronoma i osoblja zadruga iz partnerskih općina Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

 

Trening trenera (ToT) se održao 8. srpnja 2014. na dva lokaliteta u mjestu Ustikolina, gdje su polaznici upoznati sa temom berbe i rukovanja malinom nakon berbe.
Pod stručnim vodstvom savjetodavaca iz Udruženja voćara Drina, gospodina Džeme Hode i Semira Nevorića, demonstrirana je pravilna berba maline, zatim je ukazano na pogreške koje se u praksi dešavaju prilikom berbe maline, a koje poslije mogu predstavljati problem za plasman maline na tržište i njeno skladištenje. Na treningu je također bilo riječi o pravilnom izboru ambalaže za berbu, stvaranju higijenskih uvjeta prilikom berbe i sl.
Nakon obuke vezane uz berbu maline i demonstracije berbe u nasadu maline, polaznici treninga su imali priliku posjetiti tvrtku HERBOS d.o.o. (Centar za otkup voća, povrća i šumskih plodova), gdje su se upoznali sa procesom obrade maline nakon berbe (zamrzavanje, pakiranje, skladištenje i pripreme za distribuciju prema krajnjim kupcima).

Ove aktivnosti su organizirane s ciljem poboljšanja ljudskih, organizacijskih i institucionalnih kapaciteta na projektnom području.
Također je predviđeno da treneri koji prođu ovu obuku po završetku organiziraju predavanje na iste teme poljoprivrednim proizvođačima na svom terenu.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt