banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Projekt FARMA II objavio poziv za grantove PDF Ispis E-mail
Petak, 22 Srpanj 2016 11:46

poljopUSAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje konkurentnosti i pristupa tržištima proizvođačkim organizacijama (PO) u sektoru jagodastog voća, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti na http://www.farmabih.ba/bs/press/pozivi/grantovi

Više...
 
Smilje: Top pet zapažanja eksperta s Korzike PDF Ispis E-mail
Petak, 22 Srpanj 2016 11:43

Smilje 3Uspješno je završena posjeta eksperta za smilje s Korzike, koju je tijekom prva dva tjedna mjeseca srpnja/jula organizirao projekt USAID/Sweden FARMA II, uz tehničku podršku REDAH-a i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar. Umjesto prvobitno planiranih 15, konsultant je u Hercegovini posjetio 24 organizacije koje se bave uzgojem, otkupom i preradom smilja, kako bi im pomogao unaprijediti proizvodne procese i poboljšati kvalitet proizvoda.

Više...
 
Posjeta stručnjaka s Korzike uzgajivačima smilja u Hercegovini PDF Ispis E-mail
Petak, 22 Srpanj 2016 11:40

altU razdoblju od 3. do 15. jula, stručnjak sa Korzike za uzgoj i preradu smilja posjetit će 15 vodećih uzgajivača i prerađivača smilja širom Hercegovine (Trebinje, Ljubinje, Bileća, Stolac, Mostar, Ljubuški, Široki Brijeg i Čapljina). Ovu aktivnost organizirao je USAID/Sweden FARMA II projekt, a u realizaciju terenskih aktivnosti uključen je i REDAH. Cilj ove posjete jeste hercegovačkim proizvođačima prenijeti iskustva o uzgoju i preradi smilja sa Korzike, obzirom da je ta regija pionir u uzgoju smilja u svijetu.

Više...
 
REDAH predstavio Hercegovinu lokalnim akcionim grupama iz Europe PDF Ispis E-mail
Srijeda, 20 Travanj 2016 14:06

altREDAH je partner u projektu „Local Action Groups for better EU Communities“ –Lokalne akcijske grupe za bolje EU zajednice, koji je odobren od strane Europske unije kroz program Europa za građane. Opći cilj projekta je povećano sudjelovanje građana u razvoju i provedbi aktivnosti organiziranih od strane Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u EU-28. Konzorcij projekta je sastavljen od 18 partnera iz 9 europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Češka, Rumunjska, Litvanija, Poljska i Bosna i Hercegovina). Svi su partneri ili LAG-ovi ili povezani s LAG-ovima kao članovi ili lideri LAG-ova. Svi provode lokalne razvojne strategije i aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života.

REDAH kao partner projekta iz Bosne i Hercegovine je organizirao trodnevni događaj u Mostaru u razdoblju od 14. do 16. travnja 2016. godine za ukupno 40 gostiju iz partnerskih zemalja. Tema događaja u Mostaru je poduzetništvo mladih. Cilj događaja je bio kroz trodnevni program predstaviti kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu našeg kraja, te poslovne inicijative usmjerene ka mladima. Obavljene su posjete značajnim povijesnim, kulturnim i prirodnim znamenitostima (Mostar, slapovi Kravice i špilja Vjetrenica-Ravno), kušanje tradicionalnih jela i pića, posjete poslovnim organizacijama (INTERA, SPARK, Mostarski sajam).

Izazov za sve partnere projekta je osigurati da strategije i aktivnosti LAG-ova reflektiraju potrebe i želje građana. Međutim, kako bi se najefikasnije savladali ovi izazovi, u okviru projekta se organiziraju događaji koji su usmjereni na specifična područja relevantna za partnere (kulturno nasljeđe, ruralni razvoj, zaštitu okoliša, poduzetništvo mladih). Na samim događajima, sudionici imaju priliku susresti se s konkretnim primjerima kako uključiti građane i druge dionike u aktivnosti LAG-a kroz seminare, interaktivne radionice, terenske posjete, komunikacijske alate i prezentacije. Nadalje, događaji pružaju mogućnost za dionike iz europskih zemalja da uspostave bolje veze i povećaju svoje kapacitete za provedbu projekata sufinanciranih od strane EU.

 

 

 

 

 

 

 


 
Podrška Sajmu plodova Mediterana PDF Ispis E-mail
Utorak, 13 Listopad 2015 07:42

sajam stolacU  Stocu se,  9. i 10.10. 2015. održao osmi po redu Sajam plodova Mediterana, koji je na dva dana okupio 116 izlagača, iz čitave Bosne i Hercegovine, susjedne Republike Hrvatske i Crne Gore. Prvenstveni cilj sajma je  promovirati smokvu, šipak i maslinu i omogućiti ljudima koji to uzgajaju da budu dio priče u Stocu, te im osigurati mjesto kako bi mogli predstaviti sve ono što proizvode.  Osim te tri vrste voća  na sajmu su štandove imali i proizvođači, meda, smilja, eteričnih ulja, svih vrsta ljekovitog bilja, rukotvorina sa širokom ponudom proizvoda i plodova mediteranskog podneblja. Bilježeći rekordan broj posjetitelja ovogodišnji sajam je dobio i karakter međunarodnog događaja od velikog značaja za čitavu regiju, jer je u odnosu na prošlogodišnji broj izlagača veći za 40.

Više...
 
Aktivnosti u Konjicu u sklopu festivala hrane FOOD FEST 2015 PDF Ispis E-mail
Petak, 09 Listopad 2015 12:57

foodfest2 2015U okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “Uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“, a u sklopu programa festivala hrane FOOD FEST Konjic 2015, REDAH je, u saradnji sa općinom Konjic, Savezom poljoprivrednih udruženja Konjic i organizacionim odborom festivala organizovao nekoliko događaja.

Prvog dana festivala, 7.10.2015. svečano su uručene nagrade najboljim proizvođačima i proizvođačicama maline sa područja općina Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

Više...
 
Proizvođači i učenici Srednje škole Konjic posjetili tvrtku HEKO d.o.o. PDF Ispis E-mail
Srijeda, 30 Rujan 2015 12:31

altU okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “Uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“, 29.rujna 2015. godine REDAH je organizirao posjetu tvrtki HEKO d.o.o. Bugojno za proizvođače jagodičastog voća iz općina Konjic, Jablanica i Prozor/Rama, te za učenike i nastavnike JU Srednje škole Konjic (prehrambeno-tehnološki smjer). Prilikom posjete učesnici su se upoznali sa proizvodnim programom tvrtke HEKO d.o.o., posjetili rasadnik i postrojenja za preradu maline.

Više...
 
Sastanak Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća PDF Ispis E-mail
Petak, 18 Rujan 2015 11:11

GiZ Konjic 01U okviru GiZ-ovog ProLocal programa (Programa za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj) i aktivnosti “Uspostava lanca vrijednosti jagodičastog voća“, 15.9. 2015. godine u Konjicu je održan sastanak Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća. Domaćin i organizator ovog sastanka bila je općina Konjic, a na sastanku su bili prisutni članovi Tima iz javnog, nevladinog i privatnog sektora, te predstavnik GiZ-a i Redah-a.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL