banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
LAGs4EU PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 12:34

Clipboard01LAGs4EU – Lokalne akcijske grupe za bolje EU zajednice je projekt financiran od strane Programa Europa za građane, pod mjerom Umrežavanje gradova, koji za cilj ima povećanje učešća građana u razvoju i provedbi aktivnosti koje organiziraju LAG-ovi.
Tijekom provedbe projekta od srpnja 2015. do svibnja 2017. svaki od 9 partnera – zemalja je održao po jedan događaj kao projektnu aktivnost koji je za cilj imao edukaciju i razmjenu primjera dobre prakse od strane predstavnika LAG-ova i lokalnih jedinica samouprave o poticanju volonterizma te uključivanju lokalne zajednice u razvojne projekte na lokalnoj razini.

Ovdje možete preuzeti VODIČ i VIDEO s pregledom nekih od prezentiranih dobrih praksi.

 
REDAH organizovao posjetu Litvaniji i Rumuniji PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 18 Svibanj 2017 11:44

Litvanija Rumunija2REDAH je organizirao putovanje za ukupno 11 predstavnika iz Bosne i Hercegovine u Litvaniju i Rumuniju. Trodnevni događaj u Litvaniji u razdoblju od 7.4. do 10.4.2017.godine je pripremilo Udruženje organskih proizvođača Litvanije.Tema događaja je ruralni razvoj i korištenje prirodnih i kulturnih resursa u razvoju zajednice.Cilj događaja je bio kroz trodnevni program predstaviti kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu tog kraja, te razvojne inicijative usmjerene ka korištenju prirodnih i kulturnih resursa.

Više...
 
Održan trening ''Policy Research and Analysis'' PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 10:44

acord letakU okviru projekta ALTER – Active Local Territories for Economic development of Rural areas (Aktivne lokalne teritorije za ekonomski razvoj ruralnih područja), 06. i 07.12.2016. godine u Istočnom Sarajevu je održan trening “Policy research and analysis” sa razmjenom dobrih primjera iz regiona, Srbije i Crne Gore.

Treningu su prisustvovali organizacija civilnog društva koje se bave ruralnim razvojem, iz Bosne i Hercegovine kao i učesnici iz organizacija civilnog društva iz Srbije i Crne Gore. Trening je imao za cilj razvijanje vještina istraživanja javnih politika i propisa iz oblasti ruralnog razvoja, te davanja preporuka za njihovo unapređenje, u cilju omogućavanja organizacijama civilnog društvada postanu ravnopravni partneri nacionalnim i regionalnim institucijama, sa fokusom na održivi ruralni razvoj.

Više...
 
U Mostaru održan sastanak predstavnika MRR u BiH sa predstavnicima institucija i civilnog društva PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 10:41

acord letakU okviru projekta ALTER – Active Local Territories for Economic development of Rural areas (Aktivne lokalne teritorije za ekonomski razvoj ruralnih područja), 05.12.2016. godine u Mostaru je održan sastanak predstavnika MRR u BiH sa predstavnicima institucija i predstavnicima civilnog društva.

Razgovarano je o modelima i načinima saradnje civilnog sektora i MRR u BiH sa strukturama vlasti u Bosni i Hercegovini, i predstvljeni su primjeri saradnje ovih sektora iz regiona.

Više...
 
‘’Agricultural Policy Forum 2016’’ PDF Ispis E-mail
Petak, 28 Listopad 2016 08:10

Mreza ra RRRegional Rural Development Standing Working Group in South Eastern Europe (SWG RRD) je organizovala 16-ti ‘’Agricultural Policy Forum’’ (APF), u Tirani, od 12-13 oktobra 2016. godine. Forumu je prisustvovalo je oko110 različitih učesnika koji su predstavljali međunarodne i regionalne institucije, vladine i nevladine organizacije te akademske institucije iz 19 različitih zemalja/teritorija.

Više...
 
POZIV ZA ČLANSTVO U MREŽI ZA RURALNI RAZVOJ U BIH PDF Ispis E-mail
Petak, 28 Listopad 2016 08:07

Mreza ra RRMreža za ruralni razvoj u Bosni Hercegovini poziva organizacije civilnog društva sa sjedištem na teritoriji Bosne i Hercegovine koje su aktivne u sektoru ruralnog razvoja da podnesu aplikaciju za članstvo u Mreži.
Mreža je osnovana s ciljem jačanja pregovaračke uloge civilnog društva u sektoru ruralnog razvoja te sveukupnom doprinosu razvojnim procesima u ruralnim područjima. S obzirom na važnost učešća civilnog društva u kreiranja adekvatnih politika ruralnog razvoja na predpristupnom putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, efikasnom korištenju fondova i drugim važnim pitanjima ruralnog razvoja važno je da pregovaračka uloga civilnog društva bude što jača. U tom smislu, Mreža je već prepoznata kao ozbiljan partner javnom sektoru, partnerskim mrežama ruralnog razvoja u okruženju, mrežama na nivou Evropske unije kao i donatorskoj zajednici.

Više...
 
Aktivnosti na projektu LAG4EU PDF Ispis E-mail
Petak, 29 Srpanj 2016 10:01

Lag4Eu srpanj4REDAH kao partner projekta LAG4EU iz Bosne i Hercegovine je organizirao nova 2 putovanja u sklopu ovog projekta. Događaj u junu/srpnju je bio u Italiji , u pokrajini Veneto na temu ''Sudjelovanje javnog sektora u ruralnom razvoju''. Na tom putovanju je bilo 8 predstavnika iz 6 općina Hercegovine (Nevesinje, Bileća , Ravno, Čapljina, Široki Brijeg i Posušje). Cilj događaja je bio, kroz trodnevni program, predstaviti iskustva lokalnih zajednica u Italiji, te njihove razvojne inicijative usmjerene ka korištenju prirodnih i kulturnih resursa u razvoju poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma. Predstavnici općina iz Hercegovine su imali priliku uspostaviti nove kontakte, čuti iskustva domaćina i ostalih partnera u razvoju lokalne zajednice putem LEADER-a, te vrste i načine sudjelovanja lokalne uprave u ruralnom razvoju. Događaju je organizirao LAG Venezia Orientale, s 55 sudionika iz 8 zemalja.

Više...
 
Projekt FARMA II objavio poziv za grantove PDF Ispis E-mail
Petak, 22 Srpanj 2016 11:46

poljopUSAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje konkurentnosti i pristupa tržištima proizvođačkim organizacijama (PO) u sektoru jagodastog voća, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti na http://www.farmabih.ba/bs/press/pozivi/grantovi

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL