banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
NoBORDER- okrugli stol i radionica o marginalizovanim grupama u ruralnim područjima PDF Ispis E-mail
Petak, 18 Rujan 2015 11:00

No border 03U Hotelu Hajdučke vrleti na Blidinju je od 12-15.9.2015 odrzan okrugli stol i radionica na temu „Podrška marginalizovanim grupama u rurlanim područjima i diverzifikacija ekonomskih aktivnosti“. Učesnici na okruglom stolu su bili predstavnici organizacija iz 4 balkanske zemlje (BiH,Crna gora,Srbija i Makedonija) ,te predstavnici Česke i Poljske. Prvog dana je održan okrugli sto na kome su učesnici iznosili primjere riješavanja ove problemetaike na ovu temu, te se putem pitanja, komentara i diskusija doslo do odredjenih zaključaka. Dio tih zaključakaje proveden tokom radionice, kada su se u grupama pripremile tri zajedničke projektne ideje. Dogovoreno je da se do iduceg susreta te ideje dopune i razrade i budu spremne za apliciranje.

Više...
 
LAGs4EU u Pazinu PDF Ispis E-mail
Utorak, 28 Srpanj 2015 12:14

altU sklopu projekta LAGs4EU, iz programa Europa za građane, u proteklom tjednu (od 22.07. – 24.07.2015. godine) u Pazinu je održan drugi po redu događaj u organizaciji LAG „Središnja Istra“ na kojem su nazočili predstavnici Bosne i Hercegovine, te predstavnici drugih partnerskih zemalja: Češke, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

Više...
 
Predstavnici REDAH-a u okviru projekta LAGs4EU posjetili Slovačku PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 16 Srpanj 2015 13:08

altPredstavnici razvojne agencije REDAH su u periodu od 10 - 12.07.2015.godine boravili u Slovačkoj (Kližská Nemá) na događaju organiziranom od strane LAG-a Združenie Dolný Žitný Ostrov. Događaj je organiziran u okviru projekta pod nazivom Local Action Groups for better EU Communities (LAGs4EU) kojega financira Europska unija i ovo je prvi od 9 događaja koji će se organizirati tijekom 22 mjeseca, koliko je predviđeno da projekt traje.

Više...
 
Local Action Groups for better EU Communities - LAGs4EU PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 16 Srpanj 2015 09:28

altNaziv projekta: Local Action Groups for better EU Communities - LAGs4EU Program: Europa za građane Mjera: Umrežavanje gradova Nositelj: LAG “Središnja Istra”

Partneri: Razvojni centar Srca Slovenije (SLO), Asocijacija za ekonomski razvitak – REDAH (BIH), GAL Venezia Orientale – VEGAL (ITA), Cantiere Giovani Cooperativa Sociale ONLUS (ITA), Centrul de Incubare Creativ Inovativ de Afaceri (ROM), Asociatia GAL Tara Nasaudului (ROM), Asociatia GAL Tinutul Haiducilor (ROM), GAL Lider Bistrita Nasaud (ROM), Federatia pentru Dezvoltarea Zonei Rurale Bargau-Calimani (ROM), Unitatea Administrativ-Teritoriala Judetul Bistrita Nasaud (ROM), Orasul Seini (ROM), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia (ROM), Dambovita County Council (ROM), Lithuanian organic farms association (LIT), Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego Spolka Akcyjna (POL), MAS Hanacke Kralovstvi z.s. (SVK), MAS Zdruzenie Dolny Zitny ostrov Kližska Nema (SVK). Opis projekta: Projekt za cilj ima veće uključenje građana u razvoju i implementaciji aktivnosti organiziranih od strane LAG-ova. Projektni konzorcij se sastoji od 18 partnera iz 9 europskih zemalja.

Više...
 
Žene i održivi razvoj, jačanje uključivanja žena u proces odlučivanja PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 18 Lipanj 2015 12:11

altDvodnevna radionica na temu  "Žene u održivom lokalnom razvoju zajednice", održana 16. i 17. Juna u Sarajevu, u sklopu projekta „Zene i održivi razvoj“ koji provode Hrvatska mreža za ruralni razvoj i ODRAZ- Održivi razvoj zajednica zajedno sa REDAH-om , partnerom u ime Mreže za ruralni razvoj u BiH.

Više...
 
Aktivnosti REDAH-a na provedbi projekta IFAD PCU u srednjoj Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail
Utorak, 16 Lipanj 2015 09:13

altREDAH i Ured za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uz podršku općina u okviru IFAD-ovog projekta „Poboljšanje životnih uslova na selu (RLDP)„ podržavaju razvoj lanca vrijednosti jagodičastog voća u Srednjebosanskom i Hercegovačko-Neretvanskom kantonu.

 

 U sklopu projekta, 05.06. u Jablanici i 10.06.2015. u Travniku, održani su treninzi za rukovodstva udruženja i zadruga na temu: „Animiranje članstva, zagovaranje i zastupanje udruženja i zadruga“. Pored navedenih treninga, održan je 12.06.2015. godine, u Jablanici, i trening o važnosti udruživanja u poljoprivredna udruženja u Hercegovini.

Više...
 
Novosti u sklopu NoBorder projekta PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Svibanj 2015 13:39

altREDAH je u ime Mreže za ruralni razvoj u BiH nositelj projekta NoBorder, u partnerstvu sa mrežama za ruralni razvoj Srbije,Makedonije i Crne gore,te partnera iz Poljske (Poljsku Ruralni Forum iz Varšave), Češke (Regionalna asocijacija LAG-ova iz Olomouca) i Mađarske LAG Deli Nepfeny iz Segedina). Projekt je finansiran do strane Visegrad grupe , a trajanje je projekta do kraja 2015.

Više...
 
Projekt „Žene i održivi razvoj, nove mogućnosti zapošljavanja“ PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 13:41

altREDAH, u ime Mreže za ruralni razvoj u BiH u partnerstvu s ODRAZ -om (Održivi razvoj zajednice) i Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj (HMRR) implementira projekt „ Žene i održivi razvoj“, koji financira Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH - podrška organizacijama civilnog društva u području međunarodne razvojne suradnje iz sredstava Državnog proračuna RH za 2014. Cilj projekta je osnaživanje uloge i veće uključivanje žena u društveno-ekonomski razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, suočenih s poslijeratnim i post-konfliktnim problemima demokratske tranzicije i ljudskih prava, konkretno potrebom jačanja ravnopravnosti žena.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL