banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Organizaciono jačanje Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail
Utorak, 17 Ožujak 2015 09:48

altMreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, koju su osnovale 18 nevladinih organizacija, svojim programskim ciljevima stremi da postane bitan faktor u inicijativama, aktivnostima i projektima razvoja ruralnih sredina u BiH.

Te aktivnosti će Mreža uspješno provoditi tek ako postane dovoljno jaka, prepoznatljiva i osposobljena da koordinira s jedne strane nevladine organizacije iz ove oblasti, a s druge strane bude pouzdan i korektan partner u komunikaciji sa privatnim i javnim sektorom.

U toj namjeri, rukovodstvo Mreže odlučilo je u prvom redu krenuti sa jačanjem svojih kapaciteta, te je pokrenuto niz aktivnosti koje treba da pojačaju kapacitete kako članica tako i Mreže.

Više...
 
Bosna i Hercegovina dobila prve ruralne animatore PDF Ispis E-mail
Utorak, 17 Ožujak 2015 09:34

altU okviru ACoRD projekta (Savez za zajednički ruralni razvoj) kojeg implementira Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj, ACED, iz Banjaluke sa još 4 partnerske organizacije odnosno sa Udruženjem građana “Nešto Više” iz Sarajeva, Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara, LAG-om Una Sana iz Sanskog Mosta i ELARD-om iz Brisela u periodu od septembra do decembra 2014 godine održan je set treninga u okviru “Programa obuke za ruralne animatore”. Obuka za ruralne animatore je realizovana na 5 lokacija u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Mostar i Brčko), kroz set od 6 modularnih treninga, odnosno kroz edukaciju u sljedećim oblastima:

 

 

Više...
 
Izrađeni strateški dokumenati za firme i zadruge na području Srednjebosanskog kantona PDF Ispis E-mail
Petak, 20 Veljača 2015 10:10

altU periodu od 16. – 18.02.2015. godine, u organizaciji Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH i u sklopu provedbe IFAD-ovog projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu (RLDP), u prostorijama općine Kiseljak je održana je radionica na temu „Priprema strateških dokumenata za aktere lanca vrijednosti jagodičastog voća“.

 

Više...
 
Održan trening na temu „Priprema strateških dokumenata za aktere lanca vrijednosti jagodičastog voća“ PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 10:32

jagodicasto voceU periodu od 12. – 14.02.2015. godine, u organizaciji Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH i u sklopu provedbe IFAD-ovog projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu (RLDP), u prostorijama općine Vitez je održan trening na temu „Priprema strateških dokumenata za aktere lanca vrijednosti jagodičastog voća“.

Više...
 
Održan trening na temu „Priprema strateških dokumenata za aktere lanca vrijednosti jagodičastog voća“ PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 12 Veljača 2015 15:27

alt

U periodu od 09. – 11.02.2015. godine, u organizaciji Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH i u sklopu provedbe IFAD-ovog projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu (RLDP), u Općini Jablanica je održan trening na temu „Priprema strateških dokumenata za aktere lanca vrijednosti jagodičastog voća“.

Više...
 
Lanac vrijednosti jagodastog voća u Srednje bosanskom kantonu PDF Ispis E-mail
Petak, 30 Siječanj 2015 11:36

altREDAH je, u sklopu provedbe projekta poboljšanja životnih uslova na selu (RLDP) , kojeg finansira IFAD/Ured za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, održao prvi sastanak tima lanca vrijednosti za područje 7 općina Srednjebosanskog kantona

Tim lanca vrijednosti je neformalno stalno radno tijelo, koji strukturom članova predstavlja sve aktere u lancu vrijednosti: javni privatni i nevladin sektor, i čija je funkcija uglavnom savjetodavna, te je predviđeno održavanje redovnih sastanaka tima kako bi se ostvarila bolja koordinacija radi jačanja lanca vrijednosti.

Više...
 
Prezentacija multidisciplinarnih razvojnih projekata PDF Ispis E-mail
Srijeda, 03 Prosinac 2014 15:36

altU utorak 2.12.2014. u INTERA tehnološkom parku u Mostaru održana je prezentacija razvojnih projekta izradenih u sklopu „Obuke o poslovnom planiranju i izradi poslovnih planova razvojnih projekata“. Obuka je bila organizirana od strane REDAH-a uz podršku Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH (Prolocal) GiZ-a.

Prezentacija razvojnih projekata bila je zakljucak cjelogodišnje obuke 11 polaznika koji dolaze iz Mostara, Trebinja, Prozor/Rame i Širokog Brijega a imali su zadatak samostalno izraditi razvojni poslovni plan dodijeljenog im investitora sa podrucja Hercegovine.

Više...
 
Proizvođači jagodastog voća Hercegovine posjetili Srbiju PDF Ispis E-mail
Utorak, 18 Studeni 2014 15:14

altU okviru aktivnosti Lanac vrijednosti jagodičastog voća, podržanog od strane GiZ-a i implementiranog od strane REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP, organizovana je trodnevna studijska posjeta u Srbiji za proizvođače jagodastog voća sa područja općina Konjic, Jablanica i Prozor/Rama,predstavnike općina Konjic, Jablanica,Prozor/Rama, poljoprivrednih udruženja, zadruga, privatnih firmi, mladih agronoma-savjetodavaca, predstavnike ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko Neretvanskog kantona-županije.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL