banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Otpočele projektne aktivnosti pod projektom Lanac vrijednosti jagodičastog voća - Trening trenera (ToT) o uzgoju jagodičastog voća PDF Ispis E-mail
Srijeda, 07 Svibanj 2014 14:08

alt

Pod projektom Lanac vrijednosti jagodičastog voća, podržan od strane GiZ-a i implementiran od strane REDAH-ova Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP, krenule su aktivnosti obuke trenera - agronoma i osoblja zadruga iz partnerskih općina Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.
Trening trenera (ToT) se održavao 5. i 6. svibnja 2014. na lokalitetima u općini Fojnica, općini Ilidža, sela Vojkovići u RS, gdje je polaznicima predstavljena tehnologija proizvodnje maline. Poseban osvrt je bio na sadnji maline, pravilno postupanje i različitosti tijekom sadnje kontejnerskih sadnica i sadnica golih žila.

Više...
 
IPARD obuke i razvojne aktivnosti na području Hercegovine PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 14:36

altS ciljem bolje pripremljenosti za mogućnosti nadolazećih EU izvora financiranja, REDAH u suradnji s GiZ-om pod programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj je nastavio s edukacijom IPARD konzultanata za pripremu projekta u ruralnom razvoju sufinanciranih od strane Europske Unije.
U prostorijama REDAH-ova Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) održana je radionica gdje je polaznike IPARD obuke GiZ-ov konzultant Josip Bacinger uveo u tematiku izrade investicijske studije koja čini osnovnu IPARD aplikacije. Obuka je trajala 28. i 29. travnja 2014. i samo je jedna u nizu od susreta koji su počeli u 2013. godini i nastavit će se kroz 2014. godinu a rezultirat će gotovim aplikacijama spremnima za IPARD natječaj u Bosni i Hercegovini.

Više...
 
Osnovana Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail
Srijeda, 30 Travanj 2014 12:50

altU Sarajevu je 25. aprila u hotelu “Radon Plaza” održana osnivačka skupština Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini. Uspješnim radom i zaključcima osnivačke skupštine, Bosna i Hercegovina je po prvi put dobila formalnu mrežu organizacija civilnog društva koje se bave ruralnim razvojem.
Na osnivačkoj skupštini odluku o osnivanju potpisalo je 18 organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine. Među ovim organizacijama našlo se i pet lokalnih akcionih grupa koje djeluju u BiH. U radnom dijelu skupštine usvojeni su Statut i izabrani organi upravljanja Mreže pri čemu se vodilo računa da cijela teritorija BiH bude pokrivena i ima svog zastupnika u upravnom odboru. Sjedište Mreže biće u Banjoj Luci, a za predsjednika Mreže izabran je gospodin Miodrag Matavulj, kao kandidat ispred Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED.

Više...
 
Jačanje učesnika ruralnog razvoja na Zapadnom Balkanu PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 14 Travanj 2014 08:14

altU Republici Srbiji ,Crnoj Gori i Makedoniji su u periodu od 31. 03. do 02. 04. 2014. godine realizovane Radionice na terenu „Jačanje učesnika ruralnog razvoja“ u organizaciji Nacionalnih mreža za ruralni razvoj, Regionalne stalne radne grupe za ruralni razvoj za Zapadni Balkan (SWG) i PREPARE Partnerstva za ruralnu Evropu. Radionica je realizovana kroz TAIEX Instrument za pretpristupnu pomoć (Generalni direktorat za proširenje Evropske komisije – DG Enlargement).

Više...
 
Civilno društvo se usuglasilo o osnivanju Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail
Utorak, 08 Travanj 2014 13:22

altU Sarajevu je 04.04.2014. godine održan okrugli sto na kome su prisustvovali predstavnici 15 nevladinih organizacija koje se bave ruralnim razvojem u Bosni i Hercegovini, a koje su potencijalni osnivači Mreže za ruralni razvoj u BiH. Prisutne nevladine organizacije, među kojima su bili i predstavnici 4 LAG-a, su se usuglasili da će Mreža biti registrirana na državnoj razini, a svojim članstvom i aktivnostima pokrivati teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Iako na terenu postoji određen broj neformalnih mreža za ruralni razvoj, ovo je prva inicijativa u Bosni i Hercegovini u kojoj će biti izvršena i registracija Mreže od strane pravnih subjekata, organizacija civilnog društva, koje su iskazale interes za većim angažmanom i zajedničkim djelovanjem radi poboljšanja uvjeta života u ruralnim sredinama.

Više...
 
Obavijest o promjeni adrese Centra za Ruralni razvoj i poljoprivredu - CRRP PDF Ispis E-mail
Srijeda, 05 Ožujak 2014 16:02

alt

Obavještavamo Vas da je REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu preselio na novu adresu:

Fra. Ambre Miletića 1
88000 Mostar
Ostale kontakt informacije su ostale iste.

 
Civilno društvo u mreži za ruralni razvoj PDF Ispis E-mail
Srijeda, 05 Ožujak 2014 15:29

altPartneri na projektu ACoRD - Savez za zajednički ruralni razvoj, ACED Banja Luka - Agencija za suradnju, edukaciju i razvoj kao vodeća organizacija, u suradnji s domaćim partnerskim organizacijama REDAH Mostar, UG Nešto Više, LAG Una-Sana, i evropskim partnerom ELARD - Evropskim udruženjem LEADER za ruralni razvoj, održali su radni sastanak u Bugojnu 28.02.2014. godine, radi usuglašavanja plana aktivnosti za 2014. godinu.

Više...
 
Suradnja REDAH-a i Ureda za koordinaciju projekata PCU FMPVŠ PDF Ispis E-mail
Utorak, 04 Ožujak 2014 10:18
altUred za koordinaciju projekata-PCU u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva, REDAH-ovim Centrom za ruralni razvoj i poljoprivredu iz Mostara, organizirala je seriju predavanja iz oblasti poslovne ekonomije i zdravstvene ispravnosti hrane za mala i srednja poduzeća za predstavnike sa područja srednje Bosne.
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL