banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Kako ideju pretočiti u poslovni plan PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Veljača 2014 15:06

altU Žepču, u prostorijama razvojne agencije RAŽ Žepče, upriličen je jednodnevni seminar na temu“ Poslovni plan-smjernice za izradu“. Seminar, kojem su prisustvovale 24 osobe- predstavnici poljoprivrednih zadruga, udruženja poljoprivrednih proizvođača, privatnih firmi, individualnih poljoprivrednih proizvođača,sa područja općina Žepče,Zavidovići, Maglaj i Zenica, koji žele da pokrenu ili nastave poslovne inicijative u sektoru poljoprivredne proizvodnje,održan je 5. februara 2014. godine. Predavači su bili djelatnici REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu.

Više...
 
Prozor/Rama-predavanje o izradi poslovnog plana PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Veljača 2014 14:46

altDjelatnici REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu su u utorak, 04.02.2014. godine, u Prozor/Rami, održali jednodnevni seminar „PISANJE POSLOVNOG PLANA“ u cilju unapređenja poduzetničkih sposobnosti i vještina.
Ured za koordinaciju projekata-PCU u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva, CRRP-om iz Mostara, organizirao je seriju predavanja iz oblasti poslovne ekonomije i zdravstvene ispravnosti hrane za mala i srednja poduzeća. Seminari su namijenjeni menadžerima poduzeća, udruga i zadruga, javnih ustanova, općinskim službenicima i drugim stručnim kadrovima koji se bave proizvodnjom, planiranjem i kvalitetom proizvoda.

Više...
 
Održana završna promocija projekta „Stvaranje putova baštine na Trebižatu „SRCE HERCEGOVINE“ PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Veljača 2014 14:37

altU subotu 01.veljače 2014.godine, na obiteljskom gospodarstvu Marića gaj u Grudama, održana je završna promocija projekta „Stvaranje putova baštine na Trebižatu „SRCE HERCEGOVINE“. Ovaj projekt je financirala Europska unija u iznosu od 300,000 Eura, u okviru potpore gospodarskog razvoja Bosne i Hercegovine, a implementiran je od strane REDAH-a i partnera na projektu općina Grude, Ljubuški, Čapljina i udruge Hercegovački STAP. Suradnik na projektu je bilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Više...
 
Putničke agencije na „Putovima Trebižata“ PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Veljača 2014 14:31

altU periodu od 31.siječnja do 01.veljače 2014.godine, u okviru projekta „Stvaranje putova baštine na Trebižatu „SRCE HERCEGOVINE“, održana je dvodnevna promotivna tura za predstavnike putničkih agencija na rijeci Trebižat. Na promotivnoj turi bilo je 20-ak predstavnika iz 17 putničkih agencija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Više...
 
Organizacije civilnog društva žele više aktivizma u ruralnom razvoju PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 13:37

altU Banja Luci je od 22. do 24. siječnja 2014. godine održan peti sastanak upravljačkog tijela projekta ACORD (Savez za zajednički ruralni razvoj) kojeg financira Europska Komisija u Bosni i Hercegovini.
Upravljačko tijelo Projekta ACORD čine predstavnici organizacija civilnog društva koje provode projekt u Bosni i Hercegovini: ACED Banja Luka, REDAH Mostar, UG Nešto Više i LAG Una Sana.

Više...
 
Trening trenera za ruralne animatore PDF Ispis E-mail
Petak, 20 Prosinac 2013 11:09
altProjekt ACoRD - Savez za zajednički ruralni razvoj, je projekt koji financira Evropska komisija, a provode ga ACED - Agencija za suradnju, edukaciju i razvoj, kao vodeća organizacija, u suradnji s domaćim partnerskim organizacijama REDAH Mostar, UG Nešto Više, LAG Una-Sana, i evropskim partnerom ELARD - Evropskim udruženjem LEADER za ruralni razvoj. Projekt je podržan i od strane švedske organizacije WE EFFECT.
Više...
 
Predavanje o pisanju projekata i upravljanju projektima u Žepču PDF Ispis E-mail
Srijeda, 27 Studeni 2013 14:26

altDjelatnici REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu su u srijedu, 20.11.2013. godine, u Žepču, održali jednodnevni seminar „PISANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA I UPRAVLJANJE PROJEKTOM“ u cilju unapređenja poduzetničkih sposobnosti i vještina.

Ured za koordinaciju projekata-PCU u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva, CRRP-om iz Mostara i Razvojnom agencijom Žepče, organizirao je seriju predavanja iz oblasti poslovne ekonomije i zdravstvene ispravnosti hrane za mala i srednja poduzeća.

Više...
 
Nastavak IPARD treninga PDF Ispis E-mail
Utorak, 19 Studeni 2013 13:29

altREDAH - regionalna razvojna agencija za Hercegovinu i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH – GIZ, (Njemačka vladina razvojna agencija) nastavili su zajedničke aktivnosti kako bi što bolje pripremili sudionike u BiH za implementaciju IPARD (IPA fondovi za ruralni razvoj).

Giz-ovi konzultanti, g. Kristijan Mavrek i g. Marijan Novak održali su dvije jednodnevne radionice o IPARD-u u suradnji sa općinama Prozor –Rama i Jablanica.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL