banner_kontakt
banner_ric
REDAH_web_270
banner_polj_ba_copy
banner_minpolj_rs1
banner_minpolj_ba
Najava stručnih predavanja za poljoprivrednike za maj/svibanj 2013
Ured za koordinaciju projekata-PCU, pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a u okviru Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu, zajedno s ECON-om (Mreža za ekonomsku suradnju) iz Sarajeva i Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu-REDAH, organizira seriju predavanja.
Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovim predavanjima.

 
Treći nacionalni sastanak FOCUS-BALKANS projekta

U cilju upoznavanja svih zainteresiranih subjekata sa aktivnostima Focus-Balkans projekta i uspostavljanja suradnje, agencija za ekonomski razvoj Hercegovine REDAH, organizira Treći nacionani sastanak FOCUS-BALKANS projekta, sa nazivom Tržište voća u BiH - stanje i perspektive iz ugla potrošača. Osnovna tema sastanka je tržište voća u BiH, sa osvrtom na stanje tržišta u zemljama zapadnog Balkana.
Osnovni cilj sastanka je definiranje problema i perspektiva za razvoj potrošnje i tržišta voća u BiH, na osnovu ostvarenih rezultata i stavova različitih faktora (institucija i pojedinaca) koji utječu na percepciju potrošnje hrane, kao i predstavljanje rezultata do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu realizacije projekta.


 
Najava predavanja 26.04.10.-28.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 26.04.2010.godine do 28.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast voćarstva.


 
Najava predavanja 19.04.10.-23.04.10. - Redah CRRP

Poštovani,

Obaviještavamo vas da REDAH-ov Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) nastavlja sa  stručnim terenskim predavanjima.
Predavanja pokrivaju period od 19.04.2010.godine do 23.04.2010. godine. Za svaki tjedan ćemo unaprijed oglašavati raspored predavanja sa mjestom i vremenom održavanja, te temama  i predavačima. Predavanja pokrivaju oblast povrtlarstva, vinogradarstva i pčelarstva.


 
REDAH i CRRP partneri u provedbi projekta u sklopu TEMPUS IV

Projekt „Sirenje ruralne mreže Zapadnog Balkana" u kojem je REDAH, preko svog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP partner, je odobren i uskoro će početi provedba projekta kroz reformu nastave (WBREN,Western Balkan Rural Extesion Network through Curriculum Reform).


Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu Hercegovine
Savjetovanje agronoma savjetodavaca u poljoprivredi i ruralnom razvoju PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 07 Studeni 2013 12:23

altU Sarajevu je 4. i 5. studenog, 2013. godine u organizaciji švicarskog Caritasa i Njemačkog društva za međunarodnu suradnju GiZ održano 2. savjetovanje agronoma iz privatnih i javnih savjetodavnih službi u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
Učesnici su bili uposlenici u privatnim (udruženja, nevladine NVO, zadruge, firme i dr.) i javnim savjetodavnim službama: predstavnici institucija uključenih u savjetodavstvo. Osim domaćih predstavnika na savjetovanju su bili i predstavnici Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe, južnotirolske savjetodavne službe, IALB- International Academy of agricultural and domestic economic advisors i FAO- Regionalni ured za Evropu i središnju Aziju.

Više...
 
Četvrti sastanak GFRAS –Global forum for rural advisory services, Berlin 2013 PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 11:42
altOd 21.9. do 27.9.2013. u Berlinu se održao četvrti godišnji sastanak Globalnog foruma za ruralno savjetodavstvo, kome je prisustvovalo 150 učesnika iz preko 80  zemalja sa svih kontinenata.
Predstavnik Redah-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu je bio u delegaciji BiH, koja je prisustvovala u  organizaciji njemačke razvojne agencije GiZ, zajedno sa predstavnikom savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i švicarskog Caritasa.
Više...
 
Održan redoviti sastanak regionalnog sektorskog odbora za proizvodnju sira PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Rujan 2013 12:25
altU petak 20.09.2013. godine u Bileći je održan redoviti sastanak regionalnog sektorskog odbora za proizvodnju sira. 
 
Domaćin ovog sastanka,  koji se organizira u  okviru projekta Konkurentni regionalni ekonomski razvitak Hercegovine (CREDO Hercegovina projekt) koji implementira Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu, a financira Sida (Swedish International Development and Cooperation Agency), bila je tvrtka Pađeni d.o.o.  
Više...
 
Umrežavanje u funkciji održivog ruralnog razvoja PDF Ispis E-mail
Utorak, 10 Rujan 2013 08:07
altNa Jahorini je  od 4. do 7. 9. 2013. održan Prepare Gathering na temu „Umrežavanje u funkciji održivog ruralnog razvoja“ u organizaciji PREPARE Mreža – Partnerstvo za ruralnu Evropu i projekta Acord .
Prepare  Mreža ima za cilj jačanje civilnog društva i promoviranje međunacionalne suradnje u ruralnom razvoju, naročito u zemljama novim članicama EU, zatim zemljama koje su u procesu pristupanja i “novim susjednim zemljama” uvećane Evropske unije. Suštinsku komponentu PREPARE programa predstavljaju multinacionalni događaji – “PREPARE Gatherings”.
Više...
 
Ljepote Trebižata prezentirane novinarima iz BiH PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 08 Kolovoz 2013 08:55
Projektni tim Putova baštine na Trebižatu „Srce Hercegovine“  u suradnji  s Turističko-informativnim centrom Ljubuški i organizatorima Ljetnog karnevala u Čapljini organizirao je promotivnu turu za novinare  s ciljem njihovog upoznavanja  s dosadašnjim aktivnostima i rezultatima  projekta.
Putovi baštine na Trebižatu „Srce Hercegovine“ projekt je koji financira Europska unija a čiji  je nositelj Asocijacija za gospodarski razvitak Hercegovine – REDAH. Partneri u projektu su općine Grude, Ljubuški i Čapljina, te Udruženje za regionalni ruralni razvitak Hercegovački STAP, a suradnik na projektu je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.
Više...
 
Održan trening za članove Regionalnog odbora za turizam PDF Ispis E-mail
Petak, 26 Srpanj 2013 12:56
U četvrtak, 25.07.2013. u hotelu  Brotnjo u Čitluku, održan  je trening za članove Regionalnog odbora za turizam, kao i za druge turističke djelatnike Hercegovine. Trening je održan u sklopu projekta Credo Hercegovina financiran od strane Švedske agencije za međunarodnu suradnju i razvoj – Sida.
Jedna od aktivnosti projekta  je i obuka za turističke djelatnike  u cilju podizanja njihovih kapaciteta i kvalitete usluga koje pružaju. Teme predavanja su bile Upravljanje odnosa s klijentima i Osnivanje i upravljanje klasterom. Predavač je bio  ekspert za ove teme gospodin Zrinjski Pelajić, direktor  Illyricum savjetovanje  iz  Samobora, Republika Hrvatska.
Više...
 
Poziv za iskazivanje interesa za umrežavanje u ruralnom razvoju PDF Ispis E-mail
Srijeda, 03 Srpanj 2013 14:10
Pozivaju se sve organizacije koje se već bave aktivnostima i projektima u polju ruralnog razvoja i/ili žele da se uključe u rad na aktivnostima predviđenim ACoRD projektom, da ispune upitnik u prilogu i pošalju ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do 31. jula 2013. i na taj način iskažu svoj interes za umrežavanje u ruralnom razvoju i pruže svoj doprinos provođenju ovog projekta.
Slanjem upitnika, organizacije izražavaju svoju suglasnost s Okvirom za uspostavljanje suradnje na projektu ACoRD. Informacije o organizacijama koje dostave upitnik i izraze svoju zainteresiranost za umrežavanje u ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini bit će unesene u bazu podataka koja će se razviti u okviru ACoRD projekta.
Više...
 
Radionica za Sektor voćarstva i vinogradarstva PDF Ispis E-mail
Petak, 07 Lipanj 2013 11:18

Radionica za Sektor voćarstva i vinogradarstva održana je 6.6.2013. u prostorijama Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu (CRRP) – REDAH, Buna bb, Mostar, u organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sarajevo kao nosioca izrade pripreme Strategije razvoja poljoprivrednog sektora FBiH za period 2014-2018.

Trenutno je završena analiza stanja po radnim grupama što će poslužiti kao osnova za analizu snaga, slabosti Sektora, kao i mogućnosti i prijetnji za razvoj Sektora što je preduslov definisanja specifiènih ciljeva, mjera, aktivnosti i programa, koje je potrebno provesti kako bi se Sektor ubrzano razvijao, a kvalitet života u ruralnim područjima bio unapređen. Identifikacija pravaca razvoja Sektora je već je urađena na pet radionica (Vitez, Mostar, Orašje, Tuzla, Sarajevo).

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL